četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Desert sa Breskvama


Sastojci : Breskva smjesa: 490 gbreskvi  40 gsecera  Sir smjesa: 250 gjogurta  80 gkiselog vrhnja  40 gsecera  100 gmaskarpone sira  Krckava smjesa: 40 gsjeckanih badema  40 gsjeckanih oraha  100 gzobenih pahuljica  70 gmeda  1 velika kasika limunovog soka  2 velike kasike ulja

Priprema :
1
Prvo pripremiti krckavu smjesu:
U tiganju bez imalo masnoce kratko prziti orahe i bademe pa ih izvadite na tacnu.
U istom tiganju zagrijati ulje pa prziti minutu-dvije zobene pahuljice,med im dodati,limunov sok i bademe i orahe,maci sa stednjaka pa dobro izmjesati.
Izruciti sve na papir za pecenje i pustiti da se ohladi.
2
Breskva smjesa:
Breskve í secer samljeti u blenderu ili sa stapnim mikserom,ostaviti na stranu.
3
Sir smjesa:
Sve sastojke zajedno sjediniti,dobro zicom izmjesati da se sve ljepo sjedini.
4
4-5 casa pripremiti,pa raspodjeljivati naizmjenicno prvo brskva smjesu,sir smjesa,krckava smjesa-brskva pa sir smjesom zavrsiti.
Ukrasiti po zelji preko.
Ohladiti Desert i uzivati u Fantasticnom ukusu.
5
PS:Umjesto breskvi mozete koristiti bilo koje voce ili mjesavinu voca po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar