ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

Ljetno varivo od rajčica



Ne mogu se odlučiti da li je juha ili varivo. Svakako je lagano i fino za ove vrućine.


Luk narezati na kockice, a mrkvu na kolutove. Leću i ječam oprati u hladnoj vodi.Špagete razlomiti na dužinu oko 3-4 cm.
Na maslinovom ulju popržiti luk i mrkvu oko 5 minuta. Dodati sjeckane rajčice i mrvicu šećera pa promiješati. Doliti povrtnu juhu (najprije oko 1 l, a ostatak dolijevati poslije) i dodati ječam. Kuhati oko pola sata (ječmu treba najduže da se skuha).
Na kraju dodati grah, slanutak, tjesteninu i leću te kuhati još malo dok tjestenina ne bude kuhana al dente. Posoliti i popapriti po želji (zavisi koliko je juha bila slana). Umiješati peršin i poslužiti.
Po vrhu posipati ribanim parmezanom.

Posluživanje
Grah i slanutak sam koristila iz konzerve. Po želji prilagoditi začine.
Recept je opet iz knjige The Delicios Cookbook i ovih dana se orijentiram na ovakve bezmesne obroke s puno povrća, mahunarki i žitarica (i paše mi :D).
SastojciBroj osoba:4 osobe 1 žlicamaslinovog ulja 1luk 2mrkve 400 g sjeckane rajčice (konzerva pelata) 1,5 l povrtne juhe (temeljca) 100 gcrvenog graha 100 gslanutka 50 gječma 50 g crvene leće 70 gšpageta 1 žlicasvježeg peršina sol i papar po želji parmezan za posipanjePhoto: Ljetno varivo od rajčica
Ne mogu se odlučiti da li je juha ili varivo. Svakako je lagano i fino za ove vrućine.


Luk narezati na kockice, a mrkvu na kolutove. Leću i ječam oprati u hladnoj vodi.Špagete razlomiti na dužinu oko 3-4 cm.
Na maslinovom ulju popržiti luk i mrkvu oko 5 minuta. Dodati sjeckane rajčice i mrvicu šećera pa promiješati. Doliti povrtnu juhu (najprije oko 1 l, a ostatak dolijevati poslije) i dodati ječam. Kuhati oko pola sata (ječmu treba najduže da se skuha).
Na kraju dodati grah, slanutak, tjesteninu i leću te kuhati još malo dok tjestenina ne bude kuhana al dente. Posoliti i popapriti po želji (zavisi koliko je juha bila slana). Umiješati peršin i poslužiti.
Po vrhu posipati ribanim parmezanom.
 
Posluživanje
Grah i slanutak sam koristila iz konzerve. Po želji prilagoditi začine.
Recept je opet iz knjige The Delicios Cookbook i ovih dana se orijentiram na ovakve bezmesne obroke s puno povrća, mahunarki i žitarica (i paše mi :D).
SastojciBroj osoba:4 osobe 1 žlicamaslinovog ulja  1luk  2mrkve  400 g sjeckane rajčice (konzerva pelata)  1,5 l povrtne juhe (temeljca)  100 gcrvenog graha  100 gslanutka  50 gječma  50 g crvene leće  70 gšpageta  1 žlicasvježeg peršina  sol i papar  po želji parmezan za posipanje

Nema komentara:

Objavi komentar