utorak, 28. kolovoza 2012.

Pom - surinamska piletina



1/2 kg piletine, očišćene i narezane na kockice
10 dag slanine, narezane na kockice
2 rajčice, narezane na kockice
1 glavica luka, sitno nasjeckana
sol, papar, curry, peršin
1/2 L pilećeg temeljca
8 krumpira srednje veličine, naribati
1 naranča
1 limeta
1 žlica šećera
100 g krušnih mrvica
maslinovo ulje

Na malo maslinovog ulja prepržite piletinu. Kad promijeni boju, dodajte sol, papar i curry te promiješajte. Zatim piletini dodajte slaninu, rajčicu, luk i peršin, dobro promiješajte i tako kuhajte na laganoj vatri dok gotovo sav sok od rajčice ne ispari, povremeno miješajući. 

Kad sok od rajčice ispari, dodajte pileći temeljac te kuhajte povremeno miješajući dok gotovo sva tekućina ne ispari. Sve skupa će Vam za pripremu piletine trebati otprilike pola sata. 

Krumpir ogulite i naribajte, prelijte ga sokom od naranče i limete te pošećerite. 

Zagrijte pećnicu na 220°C. 

U vatrostalnu zdjelu stavite pola naribanog krumpira, zatim smjesu od piletine, te na to preostali krumpir. Po vrhu pospite krušnim mrvicama te stavite peći, otprilike 15-20 minuta (odnosno dok se krumpir ne zapeče). 

Nema komentara:

Objavi komentar