četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Punjene palačinke


Priprema:90 min
Za palačinke:
1
Od navedenih sastojaka pjenjačom umutiti glatku smjesu za palačinke.
2
Smjesu ostaviti 30 minuta da odstoji.
3
Ispeći 8 malo debljih palačinki (promjer tave cca 24 cm)
Za bešamel:
1
Na 60 g maslaca svijetlo popržiti 2 žlice brašna i zaliti hladnim mlijekom i juhom, posoliti dodati malo muškatnog oraščića i miješati na laganoj vatri do vrenja.
2
Maknuti s vatre i dodati kravlji sir i nastaviti miješati dok se on potpuno ne otopi i sjedini s bešamelom. Popapriti i umiješati isjeckani peršin.
3
Smjesu podijeliti na dva podjednaka dijela (odokativno).
Za preljev:
1
U polovicu bešamel smjese umiješati 250 ml mlijeka, po potrebi još mrvicu posoliti i ostaviti sa strane.
Za nadjev:
1
Izrezati šampinjone na, ne prevelike, listiće i propirjati ih na maslacu dok sva tekućina koju su pustili ne ishlapi.
2
Malo ohladiti (da ne bude prevruće) i umiješati u drugu polovinu bešamel smjese.
Punjenje palačinki:
1
Na svaku palačinku staviti šnitu šunke, premazati smjesom od šampinjona i zarolati.
2
Palačinke izrezati na šnitice (rolice) oko 1, 5 cm debele.
3
Rolice na koso poslagati u veći vatrostalni pekač, preliti preljevom od druge polovice bešamel smjese, posuti ribanim parmezanom i staviti zapeći u zagrijanu pećnicu 20 minuta na 190°C.
Posluživanje
Poslužiti toplo s puno zelene salate.
Sastojci
Za palačinke
 2jaja  375 mlmlijeka  150 goštrog brašna  50 gglatkog brašna  sol
Za nadjev
 350 gšampinjona  8 šnita kuhane delikates šunke  60 gmaslaca
Za bešamel (1/2 za nadjev i 1/2 za preljev)
 60 gmaslaca  2 žliceglatkog brašna  250 mlhladnog mlijeka  250 ml hladne pileće juhe  malo soli  malo muškatnog oraščića  200 gsvježeg kravljeg sira   malo svježe mljevenog papra  1 vezicaperšina
Za preljev
 250 mlmlijeka  malo soli  3 žlicesvježe izribanog parmezana

Nema komentara:

Objavi komentar