ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

DOMAĆA ČOKOLADA S RIŽOM"ČOKSA"


Sastojci:


25 dag maslaca ili margarina
10 dag šećera u prahu
8 velikih žlica meda
20 dag čokolade
18 dag ekspandirane riže
15 – 20 dag suhih grožđica i/ili krupno samljevenih lješnjaka
20 dag sezama
Priprema:

U velikoj posudi otopite maslac, čokoladu i med. Dodajte sezam koji ste prethodno kratko tostirali. Na kraju umiješajte rižu i grožđice/lješnjake.
Smjesu izlijte u veći protvan i poravnajte. Ostavite da se stegne par sati u hladnjaku.

Napomena:

Ukoliko želite da ova super brza slastica bude kompaktnija rižu možete malo usitniti. Ekspandiranu rižu možete nabaviti u svakom bolje opskrbljenom marketu, DM-u…

Nema komentara:

Objavi komentar