ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

TORTA OD ČOKOLADE


Sastojci:

za biskvit:
3 jaja
8 dag šećera
10 dag čokolade
7 dag mljevenih badema
1 žlica brašna
3 žlice pekmeza od marelica (ili neki drugi po izboru)
sok 1 naranče
za kremu:
30 dag čokolade
4 dl slatkog vrhnja
2,5 dl mlijeka
1 parfe krema od čokolade (Dolcela)
Priprema:

Žumanjke izmiksajte sa šećerom, a čokoladu otopite na vodenoj kupelji pa kad se malo prohladi dodajte je u jaja. Dodajte mljevene bademe te žlicu brašna. Polako žlicom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite na 160 stupnjeva cca 40 minuta (probajte, ovisi o vašoj pećnici).

Pečeni biskvit zalijte hladnim mlijekom pomiješanim sa sokom od naranče (otprilike 1,5 dl mlijeka sa sokom 1 naranče). Premažite pekmezom.

Krema: najprije otopite čokoladu u slatkom vrhnju i ohladite kremu. Dodajte mlijeko i prašak parfe kreme. Miješajte cca 4 minute dok se smjesa ne stisne. Izlijte je preko biskvita i stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi.

Po želji ukrasite voćem, npr. ribizlima.

Nema komentara:

Objavi komentar