ponedjeljak, 10. prosinca 2012.

PITA OD ČOKOLADE


Sastojci:

kore za pitu:
25 dag putra
35 dag brašna
2 žumanjka, prstohvat soli
6 žlica hladne vode
nadjev:
9 bjelanjaka
7 žumanjaka
30 dag šećera
20 dag mljevenih oraha
20 dag čokolade u prahu
1 žlica kakaa
limunov sok
Priprema:

Od sastojaka za kore umijesite fino, prhko tijesto, umotajte ga u foliju i ostavite da odstoji na hladnom mjestu.

Nadjev napravite na sljedeći način : žumanjke smiskajte s polovicom količine šećera, dodajte limunov sok, kakao i čokoladu u prahu. Bjelanjke istucite  s ostatkom šećera, sjedinite sa žumanjcima i na kraju dodajte mljevene orahe.

Tijesto razdijelite na pola, tepsiju (25×35) premažite putrom, pospite s malo brašna i lagano utisnite polovicu prhkog  tijesta. Na njega stavite crni nadjev (filu) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva cca 10 minuta. Nakon toga razvaljajte i drugu polovicu tijesta i pažljivo je položite preko nadjeva – malo nabockajte da se ne napuše. Smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još cca pola sata (probajte štapićem, mora biti suh).

Nema komentara:

Objavi komentar