Sastojci
potrebno
5jaja , 5 zlica brasna , 1 zlica vanil secera , 2 velike pune zlice kakaa , na vrh noza prasak za pecivo , 5 zlica secera
krema
250 ml vrhnja za slag 1 slagfix (ucvrscivac za slag) 2 velike zlice tekuceg meda 1 vanil secer ili limun secer rad
1
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
2
Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
3
Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
4
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili aromu limuna.
potrebno
5jaja , 5 zlica brasna , 1 zlica vanil secera , 2 velike pune zlice kakaa , na vrh noza prasak za pecivo , 5 zlica secera
krema
250 ml vrhnja za slag 1 slagfix (ucvrscivac za slag) 2 velike zlice tekuceg meda 1 vanil secer ili limun secer rad
1
Bjelanjke istuci u snijeg. Zutanjke izmutiti s secerom, dodati brasno, kakao i prasak i mijesati dok se dobije glatka smjesa. Dodati 3 zlice snijega od bjelanjka i lagano mijesati da se dobije lijepa smjesa, zatim sve izliti u ostatak bjelanjaka i jos lagano mijesati dok smjesa bude jednolicna.
2
Izliti na papir za pecenje koji se stavina veliki pleh (onaj iz pecnice). Ravnomjerno razmazati i peci na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i prerezati na pola,
Znaci biskvit se pece u velikom plehu da bude tanak i onda se prereze da se dobiju 2 komada. Ne rezati kao za tortu po sredini.
3
Vrhnje s slagfixom istuci u cvrsti slag, dodati van. secer i med. Kremom premazati biskvit i poklopiti drugim, stavit u frizider na 2-3 sata. Rezati u obliku (onih pravih) i razveseliti svoje najdraze. Biskvit je tanak, krema je u tankom sloju. Po zelji se moze peci u manjem plehu, onda biskvit rezati po sredini biskvita (kao za tortu) i staviti vecu kolicinu slaga, da bude deblje.
Ja sam htjela postici izgled pravih milch schnita.
4
U kremu i biskvit se moze staviti limun secer umjesto vanil secer (ili za kremu pola vrecice limun secera, pola vanil). Odusevljena sam ovim proizvodom, odlicno zamjenjuje koricu ili aromu limuna.
Nema komentara:
Objavi komentar