petak, 30. studenoga 2012.

JESENSKA ČAROLIJA


Priprema:
1
U čvrsto izmiksane bjelanjke postupno dodajte šećer , te na kraju dodajte sve ostalo i ispecite.
2
Za nadjev: šećer i maslac stavite na vatru, te karamelizirajte. U to stavite naribane jabuke i kratko pirjajte da oemkšaju dok se ispari tekućina.
3
Za kremu: Žutanjke i brašno razmutite u malo mlijeka, a ostatak stavite da zakuha sa šećerom. Kad zakuha stavite žutanjke i miješajući kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađeno umiksati margarin za kreme.
4
Biskvit prerežite po dužini (ili ne morate). Na prvi dio stavite još vruće jabuke i pustite da se do pola ohladi. Na to stavite kremu i gore drugi dio biskvita koji ste navlažili vrućom vodom u kojoj je otopljen vanilin šećer.  ILI kao što sam ja jednostavno na biskvit stavila jabuke i na jabuke stavila kremu. Odozgo naribati čokoladu.
SastojciBroj osoba:6 osoba Biskvit: 5 bjelanjaka   20 dag šećera   12 dag oštrog brašna   1 prašak za pecivo   1,5 žličica cimeta  Nadjev: 5-6 većih naribanih jabuka   3 dag maslaca   5 dag šećera u prahu  Krema: 1/2 l mlijeka   5 žutanjaka   15 dag šećera   6 žlica oštrog brašna  vanilin šećer   25 dag margarina za kreme

Nema komentara:

Objavi komentar