petak, 30. studenoga 2012.

MIMOZA KOLAČ(torta)


Priprema:
1
Za bijeli biskvit izmiksati bjelanjke sa šećerom pa dodati ulje, a na kraju kokos, brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlit u lim obložen papirom za pečenje. Veličina moga lima je 22x37 cm. Biskvit sam pekla 10 min u pećnici s ventilatorom na 150 C. Vruć biskvit izvatidi iz lima i skinuti papir za pečenje. Ohladiti.
2
Za tamni biskvit ponoviti postupak kao i za bijeli biskvit samo umjesto kokosa dodati mljevene orahe.
3
Za kremu staviti 4 dl mlijeka u posudu da prokuha. Žumanjke izmiksati sa šećerom pa dodati puding, gustin i preostala 3 dl mlijeka. Dobro umutiti. Mora biti bez grudvica. Tu smjesu uliti u prokuhalo mlijeko i skuhati gustu kremu. Ohladiti.
U hladnu kremu dodati omekšali margarin i vaniliju. Dobro izraditi pa kremu podijeliti na 3 dijela.
U prvi dio dodati isjeckane bananice, u drugi dio istopljenu čokoladu, a u treći isjeckani keks. Slagati: tamni biskvit, krema s bananicama, krema s čokoladom, bijeli biskvit, krema s keksom.
Kolač premazati umućenim slatkim vrhnjem. Ovaj kolač je dovoljno visok da može proći i kao torta.

Sastojci
Bijeli biskvit
 5bjelanjaka  5 žlicašećera  1 žlicaulja  10 dag kokosa  2 velike žlicebrašna  1prašak za pecivo
Tamni biskvit
 5bjelanjaka  5 žlicašećera  1 žlicaulja  10 dagmljevenih oraha  2 velike žlice brašna  1prašak za pecivo
Krema
 10žumanjaka  2pudinga od vanilije  1 žlicagustina  7 dlmlijeka  25 dagšećera  25 dagmargarina  1 žlica vanilije
I još
 6 čokoladnih bananica  10 dag čokolade za kuhanje  7 dag keksa s čokoladnom glazurom   slatko vrhnje za ukras

Nema komentara:

Objavi komentar