Priprema:
1
Staviti germu da se diže sa malo toplog mlijeka, malo šećera i malo brašna.
2
Orahe i šećer pofuriti sa mlijekom, ostaviti da se hladi. U hladno dodati snijeg od bjelanjaka.
3
Tijesto zamijesiti, ne dizati, podijeliti u dva ili četiri dijela(zavisno koliko želiš da ti štručice budu debele), nafilovati, staviti u tepsiju prethodno namazanu. Štruce premazati uljem, prekriti najlonom i ostaviti u frižideru.
Probušiti štapićem od ražnjića štručice s unutrašnje strane.
Peče se ujutro.
Posluživanje
Gotovo posuti prah šećerom.
Sastojci 65 dkg brašna(pola-pola) 14 dkg šećera+vanilija 3žumanjka 10 dkg margarina(otopljenog) 1 germa mlijeka za umijesiti, limunova korica, prstohvat soli Fila: 30 dkg mljevenih oraha 3 bjelanjka 10 dkgšećera 1vanilija mlijeka za pofuriti orahe limunova korica, rum po želji
Nema komentara:
Objavi komentar