Priprema:
1
Zamijesiti tijesto i ostaviti da stoji na toplom, zatim premijesiti te podijeliti na 6 jednakih loptica.
FIL: sve sastojke izmiksati (margarin prethodno otopim u mikrovalnoj), ako smjesa slučajno bude prerijetka dodati još 1-2 žlice brašna. Fil podijelite na 6 dijelova (ako vam je tako lakše rasporediti).
Ako pravite fil s abc sirom, nema potrebe soliti
2
Jednu po jednu lopticu razvaljati
3
Na razvaljano tijesto mazati fil
4
Namazano tijesto zarolati
5
Tijesto rezati tanjurićem na jastučiće
6
Zatim ih složite na nauljen pleh
7
Premažite žumanjkom razmućenim s par kapi mlijeka i posipajte sezam i kim
8
Peći na srednjoj temperaturi dok porumeni
Sastojci
Tijesto
1 kg brašna (najbolje je s brašnom za dizana tijesta) 2 suha kvasca (7g) 1 dlulja 1žlica šećera 2 žlice soli (ili po ukusu) 3 dlmlakog mlijeka 3 dlmlake vode
FIL
125 g magarina 1/2 kg svj. sira (ja koristim abc sir) 1 žlicasoli 2žumanjka 3-4žlice brašna
Žumanjak za pemazati, sezam, kim
Nema komentara:
Objavi komentar