Priprema:
1
Očistiti 8 glavica luka i narezati ih na tanke šnitice.
2
Margarin otopiti pa na njemu izdinstati luk 5-8 minuta da postane staklast i da malo dobije boju.
3
Tada ga posipati s brašnom,promiješati i pirjati još 1-2 minute.
4
Zalijati ga s mlijekom i juhom.
5
Začiniti s soli,paprom,muškatnim oraščićem i vlascem.
6
Lazanje prokuhati par minuta u vreloj slanoj vodi,da postanu savitljive,ne ih kuhati do kraja.
7
Posudu za složence(23*23) namazati s malo maslaca ili ulja,pa staviti prvi red luka.
8
Sljedi red lazanja(2-3 u redu)gore staviti luk,i posipati s malo ribanoga sira.I tako redom dok se sve ne potroši.Meni je došlo 3 reda.
9
Gornji sloj mora biti luk,pa obilno posipati ribanim sirom.Pecite na 220 stupnjeva dok se sir ne zapeče-oko 20-25 minuta.
Posluživanje
Poslužiti uz salatu po želji ili mogućnosti(mi imali zelenu salatu)
Sastojci: 8glavica luka 7 dagmargarina 3 v.žbrašna 1/2 lmlijeka 1/4 l bistre juhe(ili vode+1/2 kocke za juhu) sol,papar,muškatni oraščić,vlasac 25-30 dag lazanji(oko 9 listova) 15 dagribanoga sira