Priprema
1
Za žuti biskvit:
Izmiksajte maslac sa šećerom zatim dodajte jedan po jedan žutanjak ,vrhnje pa sve ostale sastojke.
2
Za bijeli biskvit :
Ulupajte bjelanjce sa šećerom i na kraju ručnom kuhačom dodajte mljevene lješnjake(može i bademe)
3
U namašteni pleh 35x20 izlijte žuti biskvit pa poravnajte
4
Odmah preko žutog bijelo tjesto i opet poravnajte
5
Stavite peći u predhodno ugrijanu pećnicu na 170, 25-30 minuta
6
Kada se biskvit ohladio prelijte čokoladnom glazurom i pospite mrvicama
7
Ohlađen kolač režite čašom u polumjesece
Sastojci
žuti biskvit
6žumanjaca 160gmaslaca 120g šećera 130 gbrašna 50gškrobnog brašna 150mlslatkog vrhnja 2 čajne žličice praška za pecivo 1 šećer vanilija 2 zrna soli
bjeli biskvit
6bjelanjaka 120gšećera 250glješnjaka 1 1 limuna ili žlica ruma
čokoladna glazura
100gčokolade 1žlica šećera 50mlslatkog vrhnja mrvice od lješnjaka za posip
Nema komentara:
Objavi komentar