Priprema
1
Oprati tikvice i oguliti ih. Sjeći ih tanko kao za pohanje na kolutove ili po dužini zavisno od veličine tikvice. Posoliti i ostaviti nekih pola sata da tikvice puste vodu.
2
Podmazati tepsiju uljem pa pokriti dno tikvicama, posuti sa 1-2 kašike griza, pa malo poprskati sa uljem. Pa ponovo red tikvica, red griza, malo ulja i tako sve dok se ne istroše tikvice. Završiti tikvicama.
3
Peći u zagrijanoj pečnici na 200C oko pola sata, kada su tikvice gotove viljuška lagano prolazi.
Umutiti jaja,vrhnje i mijleko i preliti preko tikvica i vratiti u pečnicu na nekih desetak minuta da se lijepo zapeče.
Sastojci 4-5 srednjih tikvica , pšenični griz, ulje, so
za preljevanje:
2jaja, 2 žlice kiselog vrhnja, malo mlijeka
Nema komentara:
Objavi komentar