petak, 28. rujna 2012.

Musaka od tikvica


Priprema
1
Oprati tikvice i oguliti ih. Sjeći ih tanko kao za pohanje na kolutove ili po dužini zavisno od veličine tikvice. Posoliti  i ostaviti nekih pola sata da tikvice puste vodu.
2
Podmazati tepsiju uljem pa pokriti dno tikvicama, posuti sa 1-2 kašike griza, pa  malo poprskati sa uljem. Pa ponovo red tikvica, red griza, malo ulja i tako sve dok se ne istroše tikvice. Završiti tikvicama.
3
Peći u zagrijanoj pečnici na 200C oko pola sata, kada su tikvice gotove viljuška  lagano prolazi. 
Umutiti jaja,vrhnje i mijleko i preliti preko tikvica i vratiti u pečnicu na nekih desetak minuta da se lijepo zapeče.

Sastojci 4-5 srednjih tikvica , pšenični griz,  ulje,  so
za preljevanje:
 2jaja,  2 žlice kiselog vrhnja,  malo mlijekaMusaka od tikvica

Nema komentara:

Objavi komentar