petak, 14. rujna 2012.

Pita sa mesom i krumpirom


Priprema
1
Umijesiti tijesto od glatkog brašna,oštrog brašna, jaja, ulja, soli i mlake vode. Neka malo odstoji. Potom razvuči ga na tanko, te puniti nadjevom od mesa i krumpira.
2
Isjecjati kapulu te ju izdinstati na malo ulja i maslaca, dodati meso, kad se malo izdinsta dodati krumpir sitno nasjeckan (ili nariban) i začine (sol,papar, vegeta). Pusti da se ohladi malo prije punjenja tijesta.
3
Pripriemljenu pitu slagati u tepsiju te premazati uljem, peći na 220C 15ak min, zatim izvaditi pitu narezati ju te zaliti smjesom mlijeka i jaja.
Ostaviti još peći na temp 200C kroz 15ak min (dok ne proumeni).

Dobar Vam tek!
Posluživanje
Toplo ili hladno uz jogurt ili kiselo vrhnje....

Sastojci odokativno 2/3 glatkog prašna, 1/3 oštrog brašna   jaje, par žlica ulja, mlaka voda, naprstak soli  500grmljevenog mesa  4-5srednjih krumpira  4-5 srednjih kapula   sol, papar, vegeta, ulje, žlica ,maslaca   3-4 dl mlijeka, 2 jaja

Nema komentara:

Objavi komentar