Priprema
1
Malo brasna stavite na dnu posude . Stavite pivo ,ulje pa malo promjesajte sa drvenom zlicom ,pa dodajte prasak za pecivo . Dodajte jos brasna tako da dobijete srednje meko tjesto .
2
Nek otstoji 15 minuta pa rasukajte koru i sa okrugli kalup vadite od tjesta . Na svaki dio stavite malo marmelade i jatku oraha ili badema i zatvorite sa svih strana .Naredite u plehu za pecenje
A mozete uzet koru od tjesta staviti malo nadjeva pa poklopiti sa jos jednom korom i sa okruglim kalupom sjeci tjesta .To izgleda
3
Pecite na 200 C ne previse dugo .
4
Za vreme dok se peku stavite vodu i secer da provru i maknite na stranu.
5
Peceni kolaci jos topli (ali ne i vruci) propite u sirup zavrtite sa jedne i sa druge strane pa vadeci ih iz sirupa uvajite u kokosu .
Ko ne voli kokos moze da ih uvalji i u mljevene orahe …
Posluživanje
Mogi se jesti i odma a oni su jos polji kada odstoju .
Sastojci
tjesto
1 solja (200 ml)pivo 2 soljeulje brasno 1prasak za pecivo
secerni sirup
2 solje(250 ml) secer 1 solja (250 ml)voda malolimunovog soka marmelade orasi ili bademi
za uvaljavanje
150 gkokos
Nema komentara:
Objavi komentar