Priprema
1
Meso marinirati ako je moguće dan ranije u malo senfa, soli, vegete, papra, sitno rezanog češnjaka i peršina. Staviti i lovorov list i uliti malo ulja i mineralne vode.
2
Luk dinstati na masti na laganoj vatri nekoliko minuta, zatim dodati naribanu mrkvu, te opet za nekoliko minuta narezane gljive. Sve duuuugo i polaaaako dinstati, slobodno dodati malo vode i soli.
3
Dodati meso, i sve opet laaagano dinstati. Kad meso bude skoro mekano, dodati pasiranu rajčicu i vino, te jednu ili dvije ljute feferonke, za početak možda bolje jednu, pa naknadno dodati drugu, ako nebi bilo dovoljno pikantno. I opet, laaaagano dinstati!
4
Kad je meso gotovo, doliti 1 - 1,5 litara vode, ovisi koliko juhice hoćete, i kad zakipi zgusnuti s 3 - 4 žlice oštrog brašna i malo crvene paprike. Po potrebi dodati sol, vegetu i papar, može i čili.
5
Za žličnjake vilicom umutiti jaje, brašno, griz, sol, mast i vodu, te puštati žlicom u kipući čobanac. Kad su žličnjaci kuhani, može krenuti degustacija :)
Posluživanje
Obzirom da ja apsolutno sve sastojke stavljam odokativno, količine baš i nisu precizne, zato predlažem da i vi stavljate sve po vašem ukusu, nečeg više, nečeg manje! Osobit oprez s feferonkama i čilijem! :)
SastojciBroj osoba:5 osoba 70 dag - 1 kg svinjskog mesa, može od buta, izrezano na kockice 1veća glavica luka 2 - 3režnja češnjaka 2lovorova lista 1 - 2ljute feferone 3 - 4naribane mrkve 2 šake na ploškice narezanih gljiva, vrganja ili šampinjona 1 dclcrnog vina 2 dclpasirane rajčice pola male žličice senfa malo soli, vegete, peršina, ulja, mineralne vode, papra, brašna, crvene slatke paprike, može malo i čilija
za žilčnjake
1jaje malosoli 1 dclgriza 1 žlicamasti 2 dcloštrog brašna 1 dclvode
Nema komentara:
Objavi komentar