Priprema
1
Pjenasto umutiti maslac, dodati secer i mijesati. Dodavati 1 po 1 jaje (nakon svakog jajeta dobro promijesati).
2
Prosijati brasno sa praskom za pecivo i solju.
3
Smjesi maslaca i jaja dodati aromu vanilije, 1 zlicu limunove korice i aromu limuna (koristila onu malenu bocice od Dr.Oetkera).
4
Svemu dodati prosijano brasno (sa pzp i solju) i lagano promijesati. Na kraju dodati mlijeko i mijesati samo da se sastojci spoje.
5
Smjesom napuniti kalupe za muffine (do kraja papirnatih kosarica) i peci na 180 stupnjeva, 15 – 20 min.
6
Dok se tortice peku, istuci jaja sa secerom, limunovim sokom i koricom.
7
Tu smjesu staviti na paru i mijesati (ovo je malo dugotrajniji proces) dok se ne zgusne. Maknuti sa vatre i dodati 2 zlice omeksalog maslaca, mijesati da se maslac otopi.
8
Slasticarsku spricu sa najduzim mogucim nastavkom kojeg imate, napuniti kremom.
9
Spricu zabosti u vrh tortice skroz do dna i puniti kremom (koliko god ide, od viska glava ne boli).
10
Po zelji tortice ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem ili ostatkom kreme.
Smjesa je dovoljna za 12 vecih muffina.
Sastojci
Tortice:
100 gmaslaca 120 gsecera 3jaja 200 gbrasna 60 mlmlijeka 1 zlicaarome vanilije 1 zlicalimunove korice 1 epruvetica arome limuna (moze i ne mora) 2 zlicice praska za pecivo 1/2 zlicicesoli
Limun punjenje:
3jaja 80 ml limunovog soka (otprilike 1 i pol limun) 100 gsecera korica jednog limuna 2 zlicemaslaca
Nema komentara:
Objavi komentar