petak, 14. rujna 2012.

Vangl torta



Priprema
1
Jaja i šećer pjenasto izmutite, dodajte vodu i na kraju brašno sa pecilnim praškom.
Sve lagano izmiješajte i pecite u namašćenom limu u zagrijanoj pećnici, na 180 'C.
Čačkalicom provjerite da li je pečeno, ako je suha, to je to.

2
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, pa ga izrežite na kockice, otprilike 2x2 cm. Izrezani biskvit stavite u veću i duboku posudu.
3
Puding skuhajte po uputi na vrećici, pa u toplo dodajte margarin i miješajte dok se margarin ne otopi.
4
Toplu kremu lagano sipajte u posudu sa biskvitnim kockicama i lagano miješajte da se sve lijepo sjedini.
5
Uski rebrasti kalup obložite sa folijom, izlijte dobivenu smjesu i spremite u hladnjak da se dobro ohladi i stegne.
6
Ohlađeni kolač pažljivo preokrenite na tacnu, maknite foliju i prelijte čokoladnom glazurom.

Sastojci 6jaja  10 žlicašećera  1 limun šećer  5 žlicavode  10 žlicabrašna  1prašak za pecivo   KREMA  3 pudinga od čokolade  10 žlicašećera  1 rum šećer  1 lmlijeka  250 gmargarina   ZA GLAZURU  100 gčokolade za kuhanje  3 žlice ulja (ili 1 žlica masti)Suzycina slika za moju tortu

Nema komentara:

Objavi komentar