Priprema
1
Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3
Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
4
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5
Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6
Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Posluživanje
Ovako prirpemljen krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti obrok. Sir nije nužno staviti, ali u mojoj kuhinji je nezaobilazan za ovakva jela. Kod vegete oprezno zbog soli u juhi i slanosti sira. Dobar tek želim :)
Sastojci
1 i pol kgkrompira pola litrevrhnja za kuhanje 2 dlmlijeka 1 dlulja 1 vrećica praha juhe od gljiva nešto papra, vegete i peršunova lista po želji sira po svemu