ponedjeljak, 16. travnja 2012.

PROLJETNE ŠNITE


Pečeni biskvit
4 bjelanjka
150 g šećera
150 g badema ili oraha
150 g maslaca
100 g brašna
malo praška za pecivo
Bjelanjci se umute u snijeg s pola količine šećera. Drugu polovicu šećera umiješati u maslac, dodati bademe i brašno pa smjesi dodati snijeg od bjelanjaka i šećera. Nije lako pomiješati bjelanjke i maslac, ali neka vas to ne obeshrabri.

Peći a 150°C, 15 do 20 minuta (provjerite čačkalicom nakon 15, a ako treba, nastaviti peći još 5 minuta.)

Srednji dio
4 žumanjka
15 dkg prah šećera
Žumanjke dobro umutiti sa šećerom u prahu dok nije pjenasto i gusto pa premazati ispečeno tijesto i sušiti na 50°C 20-ak minuta.


Kuhana krema
150 g šećera
150 g mljevenih oraha
1 vanilin šećer
malo mlijeka
60 g maslaca
Prokuhati orahe s malo mlijeka (toliko da prekriju i povežu orahe) šećerom i vanilin šećerom, tome dodati 60 g maslaca pa uredno i ravnomjerno premazati preko posušene smjese šećera i žumanjaka i posuti mljevenim orasima za ukras.

JULISKA RULES


Ingredients for Sponge Cake
6 PVC caving suit
18dkg sugar
5 tablespoons flour
2 tablespoons cocoa
6 egg whites beaten
Ingredients for the cream
1dcl milk
15dkg sugar
15 grams of walnuts
15 grams of butter
preparation
For the mixture of foam sponge whisk egg yolk and sugar, add cocoa and flouralternately and egg whites. Bake in a baking tray lined with greaseproof paper in the preheated oven at 180 ° C for 30 minutes.
***
For the cream boil milk and sugar until all sugar is melted, add the ground walnuts, remove from heat and Mix well. When the mixture has cooled slightly add the butter and brush over the cold cake. Finally garnish grated dark chocolate.

JULIŠKA ŠNITE


Sastojci za biskvit
6 žutanjaka
18dkg šećera
5 žlica brašna
2 žlice kakaa
snijeg od 6 bjelanjaka
Sastojci za kremu
1dcl mlijeka
15dkg šećera
15 dkg oraha
15 dkg maslaca
Priprema
Za smjesu za biskvit pjenasto umutiti žutanjke i šećer, dodati kakao te naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka. Peći u plehu obloženim masnim papirom u zagrijanoj pečnici na 180°C 30 minuta.
***
Za kremu prokuhati mlijeko i šećer dok se sav šećer ne otopi, dodati mljevene orahe, maknuti s vatre i dobro izmješati. Kad se smjesa malo ohladi dodati maslac pa premazati preko hladnog biskvita. Na kraju  ukrasiti ribanom tamnom čokoladom.

nedjelja, 15. travnja 2012.

PIE YOGHURT CAKE

 This can feel free to call a quick cakebecause it is very easy to prepare, and if we do not count cooking time and coolingfor this cake is onlynecessary to set aside fifteen minutes. Phil combined cream and yogurt is reminiscent of cheese, so that the cake is ideal for all cheese loversSimple,delicious, effective .... worth a try.
dough:

• 25 grams of flour
• 17 grams of margarine
• 10 grams of sugar
• 1 baking powder
• 2 vanilla
• 4 egg yolks
• 1 tablespoon cream
Knead the dough crispDivided into two partsThe first part put in a baking pan,and the second part to put in the freezer.

Phil:

• 4 egg whites
• 15 grams of sugar
• 3 from 2 dl yoghurt
• 2 of sour cream 2 dl (may be 12% fat)
 5 tablespoons flour
• 2 vanilla sugar
Egg white well ulupajte mixerIn another bowl, combine remaining ingredients andcarefullywith a wooden spoon in the mixture, add egg whitePut the cream in thedough and grate on top of the second part of dough that is at least half an hour,Stale in the refrigeratorBake 40 minutes at 160 ˚ C (depending on oven andusing a fan can be extended by baking for another ten minutes - "throw" around and make sure the pie is over). Sprinkle with powdered sugar and enjoy.

Dumplings made ​​from egg whites

1 liter of milk
4 egg whites
4 egg yolks
4 tablespoons sugar
2 vanilla sugar
2 tablespoons flour
Preparation:

Of the total quantity of milk take 2 dl milk, and the rest of the milk, add sugar andvanilla sugar and cookMeanwhile, beat the 4 egg whites firm snowWhen the milk boilsgrab a spoon dumplings from the snow and put in hot milk. Boildumplings in milk briefly on both sides, and put them in a colander to drain.
In 2 dl milk (which we previously separatedrazmutite yolks and flour to a smoothmixture. Milk in which the dumplings are cooked remove from heat and ukuhajtemixture with stirring2-3 minutes and return to heat and cook, whisking constantly.
serving:
Šnenokle can serve in a bowl so that the snow Arrange dumplings in a bowlpourin the cream and garnish with 3-4 vhu dumplingsPut the cold. Before serving you can garnish grated chocolate or lemon.

ŠNENOKLE

  • 1 litra mlijeka
  • 4 bjelanjka
  • 4 žumanjka
  • 4 velike žlice šećera
  • 2 vanili šećera
  • 2 žlice glatkog brašna
Priprema:

Od ukupne količine mlijeka odvojite 2 dcl mlijeka, a u ostatak mlijeka dodajte šećer i vanili šećer te stavite kuhati. U međuvremenu od 4 bjelanjka istucite čvrsti snijeg. Kada mlijeko provri, žlicom grabite nokle iz snijega i stavljajte u vrelo mlijeko. Nokle kratko prokuhajte u mlijeku sa jedne i druge strane, te ih stavite u cjedilo da se ocijede.
U 2 dcl mlijeka (koje smo prethodno odvojili) razmutite žumanjke i brašno da dobijete glatku smjesu. Mlijeko u kojem ste kuhali nokle maknite sa vatre i ukuhajte smjesu uz lagano miješanje. 2-3 minute još vratite na vatru i kuhajte uz stalno miješanje.
Serviranje:
Šnenokle možete servirati u jednoj zdjeli tako da nokle od snijega posložite u zdjelu, prelijete kremom i na vhu ukrasite sa 3-4 nokle. Stavite na hladno. Prije posluživanja možete ukrasiti ribanom čokoladom ili koricom limuna.

PITA OD JOGURTA

Ovaj kolač možemo slobodno nazvati brzi kolač, jer je jako jednostavan za pripremu, te ukoliko ne računamo vrijeme pečenja i hlađenja, za ovaj kolač je potrebno izdvojiti tek petnaestak minuta. Fil u kombinaciji vrhnja i jogurta podsjeća na sir, tako da je kolač idealan za sve ljubitelje sira. Jednostavno, ukusno, efektno….vrijedi probati.
Tijesto:

• 25 dkg brašna
• 17 dkg margarina
• 10 dkg šećera
• 1 prašak za pecivo
• 2 vanilije
• 4 žumanca
• 1 žlica vrhnja
Zamijesiti prhko tijesto. Podijeliti u dva dijela. Prvi dio staviti u pleh za pečenje, a drugi dio staviti u zamrzivač.

Fil:

• 4 bjelanca
• 15 dkg šećera
• 3 jogurta od 2 dcl
• 2 kisela vrhnja od 2 dcl (može 12% masnoće)
• 5 žlica oštrog brašna
• 2 vanilija šećera
Bjelance dobro ulupajte mikserom. U drugoj posudi pomiješajte ostale sastojke pa pažljivo, drvenom žlicom, u tu smjesu dodajte bjelance. Kremu stavite  na tijesto te na vrh naribajte drugi dio tijesta koji je barem  pola sata odstajao u hladnjaku. Pecite  40 minuta na 160 ˚C (ovisno o jačini pećnice i korištenju ventilatora može se pečenje produžiti još desetak minuta – “bacite” oko i provjerite da li je pita gotova). Pospite šećerom u prahu i uživajte.