- 4 bjelanjka
- 4 žumanjka
- 4 velike žlice šećera
- 2 vanili šećera
- 2 žlice glatkog brašna
Priprema:
Od ukupne količine mlijeka odvojite 2 dcl mlijeka, a u ostatak mlijeka dodajte šećer i vanili šećer te stavite kuhati. U međuvremenu od 4 bjelanjka istucite čvrsti snijeg. Kada mlijeko provri, žlicom grabite nokle iz snijega i stavljajte u vrelo mlijeko. Nokle kratko prokuhajte u mlijeku sa jedne i druge strane, te ih stavite u cjedilo da se ocijede.
U 2 dcl mlijeka (koje smo prethodno odvojili) razmutite žumanjke i brašno da dobijete glatku smjesu. Mlijeko u kojem ste kuhali nokle maknite sa vatre i ukuhajte smjesu uz lagano miješanje. 2-3 minute još vratite na vatru i kuhajte uz stalno miješanje.
Serviranje:
Šnenokle možete servirati u jednoj zdjeli tako da nokle od snijega posložite u zdjelu, prelijete kremom i na vhu ukrasite sa 3-4 nokle. Stavite na hladno. Prije posluživanja možete ukrasiti ribanom čokoladom ili koricom limuna.
Nema komentara:
Objavi komentar