Tijesto
25 dag brašna
20 dag šecera
4 jaja
2 žlice kakaa
1.5 dl ulja
1.5 dl vode
1 prašak za pecivo
Krema
25 dag šecera u prahu
25 dag margarina
3 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 rebro cokolade
Priprema
Dvije velike tepsije velicine pecnice obložiti papirom za pecenje i upaliti pecnicu na 180 st.C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šecera dodajuci ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeci na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izraden maslac sa šecerom u prahu.
Peceno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolaca te posuti naribanom cokoladom. Trake slagati crne preko žutih.
Kolac rezati koso.
Nema komentara:
Objavi komentar