utorak, 10. travnja 2012.

KOLAČ NA METRE

Tijesto
25 dag brašna
20 dag šecera
4 jaja
2 žlice kakaa
1.5 dl ulja
1.5 dl vode
1 prašak za pecivo

Krema
25 dag šecera u prahu
25 dag margarina
3 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 rebro cokolade


Priprema
Dvije velike tepsije velicine pecnice obložiti papirom za pecenje i upaliti pecnicu na 180 st.C.

Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šecera dodajuci ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.

Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.

Biskvite ispeci na 180 st.C te za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izraden maslac sa šecerom u prahu.


Peceno tijesto izrezati na trake i nadjenuti nadjevom. Isto tako premazati i stranice kolaca te posuti naribanom cokoladom. Trake slagati crne preko žutih.


Kolac rezati koso.

Nema komentara:

Objavi komentar