ponedjeljak, 9. travnja 2012.

ŠAMPITA


Biskvit
6 zumanjaka,
6 žlica secera,
6žlica ulja,
6 žlica mlijeka
6 žlica obicnog brasna i pola pec. praska


Fil
6 bjelanjaka
1 žlica secera

Sirup
0,5 kg secera
1 dl vode.

Način pripreme

Napraviti biskvit i ispeci ga.Ostaviti da se ohladi.
Ulupati cvrsti snijeg od bjelanjaka i dodati secer.
Kuhati secer i vodu oko 10 minuta da se dobije sirup
Skuhanu  sirup polagano sipati u snijeg od bjelanjaka uz neprestalno mucenje mikserom.Kada ste sasuli sav sirup nastavite i dalje miksati slijedecih desetak minuta.
Napravljeni fil odmah prelijte preko biskvita.
Malo ohladite i tek onda sampitu stavite u frizider.Pred sluzenje pospite nastruganom cokoladom

Nema komentara:

Objavi komentar