ponedjeljak, 23. travnja 2012.

ČOKOLADNE KAVA ŠNITE

Dno kalupa za tortu namazati uljem i obložiti papirom za pečenje.
Tijesto: Jaja sa šećerom i vanilin šećerom kremasto izmiješati (oko 4 min.). Brašno, prašak za pecivo, kakao i espreso kavu u prahu izmiješati, dodati smjesi od jaja i oprezno pjenačom izmiješati. Tijesto izliti na lim, glatko izravnati i peći oko 11 min. na 200°C. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice, prevrnuti na radnu plohu prekrivenu papirom i biskvit ohladiti zajedno s papirom. Od hladnog biskvita oprezno odvojiti papir.
Krema I: Čokoladu narezati i na pari omekšati. Kekse staviti u vrećicu, zatvoriti i s valjkom za tijesto usitniti. Čokoladu i kekse dobro izmiješati i odmah raspodijeliti po biskvitu (da se smjesa ne stvrdne) i izravnati.
Krema II: Čokoladu narezati i na pari omekšati. Slatko vrhnje zajedno s kremfiksom i šećerom čvrsto ulupati. Podijeliti vrhnje na dva dijela i u jedan dio umiješati polovično ohlađenu, otopljenu čokoladu. S tim premazati kremu I. i ostaviti oko pola sata u hladnjaku. Zatim, ostatak slatkog vrhnja raspodijeliti po kolaču, glatko izravnati i ostaviti kolač preko noći u hladnjaku.
Prije serviranja kolač izrezati i svaki komad ukrasiti mini čokoladom i posuti s espreso kavom u prahu.

Tijesto:
 
4 jaja
10 dkg šećera
1 vrećica vanilin šećera
10 dkg brašna
2 žličice praška za pecivo
1 dkg kakaa
1 žličica instant espreso
kave u prahu

Krema I:

20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg petit keksa

Krema II:

15 dkg čokolade za kuhanje
8 dcl slatkog vrhnja
4 kremfiksa
8 dkg šećera

7 dkg mini čokoladica
1 - 2 žličice instant espresso kave u prahu

Nema komentara:

Objavi komentar