Još jedan recept od pre 20-ak god.
1
Tikvice iseći po dužini, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti i pohovati uobičajeno.
2
Pomešati pavlaku, majonez, ren, senf, izrendan beli luk, šunku iseckanu na kockice i iseckan peršun
3
Kad se tikvice ohlade, poredjati na dno vatrostalne posude jedan red, premazati filom i tako redom dok se sve ne utoši. Odgore neka bude fil i po njemu posuti rendani kačkavalj.
4
Obavezno ostaviti da prenoći da bi se sutradan lepo seklo
SastojciBroj osoba:10 osoba 1 kg tikvica 2 jaja 3-4 kašikebrašna so ulje 200 gršunke 2 čašepavlake 200 grmajoneza 1 kašičica rena 1 kašičicasenfa 1 čenbelog luka peršun 200 grkačkavalja
Nema komentara:
Objavi komentar