Ovo je jeftinija, brža ali ne manje ukusna verzija bakalara. Ovo često kuham petkom, više radi nekih običaja, a ne religioznih razloga, pa tako nastojim kad je petak uvijek nešto riblje, bez mesa, a ovo je dosta brzo gotovo i jako je ukusno. Probajte….
50 dag fileta oslića
1 kg krumpira (može i više od 1 kg, po želji)
1/2 dcl maslinova ulja
glavica češnjaka
pretusimula
sol, papar
vegete (po želji)
konšerve
Kumpir očistite i narežite na fitice. Bili luk i pretusimul očistite i nasjeckajte. Na dno posude stavite malo maslinova ulja, pa složite kumpir narezan na fitice. Pospite nasjeckanim bilim lukom i pretusimulom pa na vrh stavite filete oslića, još malo pospite sa bilim lukom i pretusimulom, dodajte žlicu konšerve, začinite solju, paprom i po želji vegetom, ulijte ostatak maslinova ulja i vode, toliko da kumpir popliva, poklopite i kuhajte dok kumpir ne omekša.
Nema komentara:
Objavi komentar