Priprema:
Luk i češnjak očistiti i sitno nasjeckati. U tavici zagrijati 2 žlice maslinovog ulja, dodati luk i češnjak i staklasto popržiti. Meso dodati luku i nastaviti pržiti, dok meso ne promijeni boju. Začiniti s peršinom, timijanom, origanom, soli i paprom. Zatim šalšom zaliti i pustiti da kuha dok tekućina ne ishlapi. Posuti s brašnom, kratko izmiješati na vatri, te skloniti s štednjaka. Ostaviti da se malo ohladi. U ohlađenu smjesu dodati jaje, krušne mrvice i izmiješati. Mješavinom puniti cannellone.
Za umak zagrijati maslac u loncu, dodati brašno i kratko (svijetlo) popržiti. Postepeno dodavati juhu od povrća, vrhnje za kuhanje i mlijeko, neprestano miješajući da se ne stvore grudice. Kuhati na laganoj vatri oko 15 – 20 minuta. Začiniti s paprom i muškatnim oraščićem. Dodati naribani gauda sir i izmiješati.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Odgovarajuću posudu za pečenje namazati s 1 žlicom maslaca, dno posude prekriti s 1/3 bešamel umaka, na to složiti cannellone jednu do druge i preliti ostatkom umaka. Posuti s naribanim parmezanom i peći oko 40 minuta.
Uz to poslužiti salatu.
Sastojci:
Za 4 osobe
za nadjev
50 dag mljevenog mesa – miješanog
24 kom. cannellona
1 srednja glavica luka
2 češnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica suhog timijana
1 žličica suhog origana
2 žlice svježe nasjeckanog peršina
sol
papar
5 dl šalše
2 žlice brašna
1 jaje
1 – 2 žlice krušnih mrvica
1 žlica maslaca
za umak
4 dl pileće juhe
4 dl vrhnja za kuhanje
2 dl mlijeka
6 – 8 dag brašna
6 – 8 dag maslaca
sol
papar
svježe naribani muškatni oraščić
5 dag gauda sira
5 dag parmezana
Nema komentara:
Objavi komentar