subota, 25. kolovoza 2012.

Zapečene tikvice nadjevene tunjevinom, sirom, rajčicom


Brodići od tikvice, posada od tunjevinePriprema:
1
Tikvice nemojte oguliti, već ih samo operite, odsjecite krajeve, prerežite napola po duljini i izdubite žličicom.
2
Izdubljene tikvice pecite 10-ak minuta u pećnici na 220 stupnjeva.
3
Napravite nadjev od sitno sjeckane stabljike poriluka (možete koristiti i/ili kapulu, ovisno o ukusu), češnjaka, svježih začina. Dodajte dobro ocijeđenu tunjevinu, sitno naribani sir (ostavite dio za posipanje) i ostale sastojke za nadjev. Nadjev dobro izmješajte te napunite polupečene tikvice.
4
Nadjevene tikvice složite u posudu za pečenje te pospite ostatkom sitno naribanog sira. Vratite u pećnicu i pecite na 220 stupnjeva 20-ak minuta.
5
Tikvice su dosta zahvalno povrće, možete ih puniti mljevenim mesom, različitim sirevima, začinima koje volite... varijacija na temu je mnogo, ovisno o Vašoj mašti. Ili namirnicama u frižideru ;-)

Poslužiti toplo.
Sastojci:2 srednjetikvice
Nadjev
 10 dag sira (npr. Podravca)  120 g Rio Mare tuna  1 dlpasirane rajčice  1poriluk  1režanj češnjaka  2 žlicekiselog vrhnja  2 žlice naribanog starog kruha  3 žlicemaslinovog ulja   sveži origano  peršin  sol, papar

Nema komentara:

Objavi komentar