Priprema
1
Tepsija od prilike 3ox2o cm.
Fil br. 1 : 4oo ml mlijeka, 4 kašike šećera, 1 puding od čokolade. Puding razmutite u šest kašika mlijeka koje ste oduzeli od ovih 4oo ml. Ostatak mlijeka i šećer stavite da prokuha, dodajte razmučeni puding i skuhajte ga. U vruč puding dodajte 1o do 15 grama maslaca iz frižidera, dobro umutite da se maslac istopi i puding prelijte preko keksa. Sad preko pudinga poredajte drugi sloj keksa.
Fil br. 2: 25o grama višanja, 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 2 kašike gustina, 1/2 dcl vode. Višnje prokuhajte sa šećerom i vanilin šećerom, gustin razmutite u vodi, dodajte u višnje i kuhajte dok se ne zgusne. Kad se fil zgusne kao puding stavite ga na drugi red keksa. Preko fila poredajte treci sloj keksa.
Fil br. 3: 4oo ml vrhnja za šlag, 25o grama čokolade za kuhanje. Vrhnje za šlag zagrijete samo pazite da vam ne prokuha, dodajte izlomljenu čokoladu i cijelo vrijeme miješajte da dobijete jednu finu glatku kremu. Kad je krema gotova polako je prelijete preko trećeg reda keksa.
1
Ostavite da se kolač ohladi i nakon toga ga stavite u frižider na nekoliko sati da se treći fil stegne, kako bi se mogao lijepo sjeći.
Sastojci:
petit keks
4oo ml mlijeka, 4 kašike šećera, 1 puding od čokolade, 1o do 15 grama maslaca
25o grama višanja, 3 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 2 kašike gustina, 1/2 dcl vode
4oo ml vrhnja za šlag, 25o grama čokolade za kuhanje
Nema komentara:
Objavi komentar