utorak, 28. kolovoza 2012.

Lignje sa žara po domaći


Lignje sa žara po domaćiUkusan i brz ručak ili večera zadovoljit će svako nepce u ljetne vruće dane. Jednostavna priprema temelji se na zadržavanju izvornog okusa lignje uz vrlo malo dodataka. Kako pripremiti lignje na žaru otkriva nam čitateljica Marina.

Lignje očistiti, oprati, posušiti krpom i posoliti. 

Žicu roštilja dobro ugrijati, ali bez plamena i dobro premazati suncokretovim uljem. U šalicu pomiješati maslinovo i suncokretovo ulje za premazivanje lignji. 

Lignje staviti na vrelu žicu, peći 10 do 15 minuta, okrenuti i ponovo peći 10 do 15 minuta. Dok se peku, premazati ih nekoliko puta mješavinom ulja. 

Pečene lignje preliti maslinovim uljem u koje smo dodali usitnjeni češnjak i svježi peršin. Poslužiti uz kuhanu blitvu i krumpir, limun te salatu po želji. 

Nema komentara:

Objavi komentar