utorak, 14. kolovoza 2012.

Kifle sa piletinom



Fil

1
Glavicu luka izrezati na kolutice i skuhati u vodi zajedno sa piletinom i kasikicom soli.
2
Kuhanu piletinu izrezati na kockice i malo rukama rasparcati. Kuhani luk izrezati i dodati piletini.
3
Dodati mladi sir, sirni namaz i senf. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sve fino izmjesati da se sjedini.
Tijesto:
1
Napraviti glatko tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti da stoji oko 1h na toplom mjestu.
2
Kada je tijesto nadoslo, podijeliti ga u 8 dijelova i svaki komad tanko razvaljati.
Premazati puterom, izrezati kao na slici i dodati fil.

3
Motati kao sto je prikazano na slici.

4
Premazati zumancetom kojem smo dodali malo mlijeka i posuti susamom.
Peci na 180C dok ne porumene.
 Sastojci ;

 500 gr pilecih prsa  1 glavica luka  3 kasike mladog sira  3 kasike sirnog namaza (philadelphia ili slicno)  1 kasikasenfa  so  biber
Tijesto
 4 solje brasna  2 kasikice germe/kvasca  1 kasikica soli  1 kasika secera  1jaje  1 solja mlakog mlijeka (mozda bude trebalo malo vise)  malo maslaca

Nema komentara:

Objavi komentar