Fil
1
Glavicu luka izrezati na kolutice i skuhati u vodi zajedno sa piletinom i kasikicom soli.
2
Kuhanu piletinu izrezati na kockice i malo rukama rasparcati. Kuhani luk izrezati i dodati piletini.
3
Dodati mladi sir, sirni namaz i senf. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sve fino izmjesati da se sjedini.
Tijesto:
1
Napraviti glatko tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti da stoji oko 1h na toplom mjestu.
2
Kada je tijesto nadoslo, podijeliti ga u 8 dijelova i svaki komad tanko razvaljati.
Premazati puterom, izrezati kao na slici i dodati fil.
3
Motati kao sto je prikazano na slici.
4
Premazati zumancetom kojem smo dodali malo mlijeka i posuti susamom.
Peci na 180C dok ne porumene.
Sastojci ;
500 gr pilecih prsa 1 glavica luka 3 kasike mladog sira 3 kasike sirnog namaza (philadelphia ili slicno) 1 kasikasenfa so biber
Tijesto
4 solje brasna 2 kasikice germe/kvasca 1 kasikica soli 1 kasika secera 1jaje 1 solja mlakog mlijeka (mozda bude trebalo malo vise) malo maslaca
Nema komentara:
Objavi komentar