Priprema
1
Čvrsto izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte brašno i gustin koje izmješajte ručno. Prašak za pecivo pomješajte sa octom pa i njih dodajte na kraju.
2
Tepsiju veličine 20 x 35 (otprlike te veličine ili slična), obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka.
3
Te hrpice posipajte sa mljevenom crnom kavom.
4
Za drugi biskvit izmješajte žumanjke i jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i na kraju prašak koji ste izmješali prvo sa octom.
5
Prelijte preko hrpica od bjelanjaka.
6
Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
Pečeno prerežite po pola.
7
Ocjedite breskve iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre.
U tome i 3 žlice šećera zakuhajte puding.
U mlako dodajte želatinu koju ćete napraviti po uputama na vrećici, te margarin i na kockice izrezane breskve.
8
Nadjev rasporedite po polovici kolača, stavite gornji dio biskvita, te ga stavite u frižider da se dobro ohladi.
Sastojci
Prvi biskvit:
7bjelanjaka 200 grama šećera 2 žlice brašna 4 žlice gustina 1 čajna žličica praška za pecivo 2 žlice octa mljevena crna kava
Drugi biskvit:
7 žumanjaka 2jaja 150 grama šećera 2 žlice ulja 130 gramabrašna 1 čajna žličica praška za pecivo 1 žlica octa
Krema:
1 konzerva kompota od bresaka, 1puding od vanilije, 125 grama maslaca ili margarina, 1 vrećica želatine, 3 žlice šećera
Nema komentara:
Objavi komentar