utorak, 14. kolovoza 2012.

Sunčeve pjege


Priprema
1
Čvrsto izmiksajte bjelanjke sa šećerom, dodajte brašno i gustin koje izmješajte ručno. Prašak za pecivo pomješajte sa octom pa i njih dodajte na kraju.

Tepsiju veličine 20 x 35 (otprlike te veličine ili slična), obložite papirom, pa žlicom stavljajte hrpice bjelanjka.
3
Te hrpice posipajte sa mljevenom crnom kavom.
4
Za drugi biskvit izmješajte žumanjke i jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i na kraju prašak koji ste izmješali prvo sa octom.
5
Prelijte preko hrpica od bjelanjaka.

Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
Pečeno prerežite po pola.
7
Ocjedite breskve iz kompota, pa u taj sok dodajte toliko vode da vam bude pola litre.
U tome i 3 žlice šećera zakuhajte puding.
U mlako dodajte želatinu koju ćete napraviti po uputama na vrećici, te margarin i na kockice izrezane breskve.

8
Nadjev rasporedite po polovici kolača, stavite gornji dio biskvita, te ga stavite u frižider da se dobro ohladi.
 Sastojci
Prvi biskvit:
 7bjelanjaka  200 grama šećera  2 žlice brašna  4 žlice gustina  1 čajna žličica praška za pecivo  2 žlice octa   mljevena crna kava
Drugi biskvit:
 7 žumanjaka  2jaja  150 grama šećera  2 žlice ulja  130 gramabrašna  1 čajna žličica praška za pecivo  1 žlica octa
Krema:
 1 konzerva kompota od bresaka,  1puding od vanilije,  125 grama maslaca ili margarina,  1 vrećica želatine,  3 žlice šećera

Nema komentara:

Objavi komentar