Priprema
1
Meso isjeći na krupnije kocke.Tikvice oguliti pa i njih isjeći na krupnije kocke.Luk sitno isjeckati.
2
Mljeveno meso sjediniti sa sitno sjeckanim lukom i dodati prezle,začine po ukusu te dobro izmješati.
3
Od pripremljene mase oblikovati kuglice veličine oraha.Popržiti ih na vrelom ulju,a potom ih izvaditi iz masnoće.
4
Juhu od šampinjona pripremiti prema upustvu sa vrečice i pomiješati sa goveđom juhom.
5
Na malo ulja propržiti luk zatim dodati junjetinu.Dinstati uz povremeno dolijevanje vode.
6
Pred kraj dinstanja dodati šampinjone,tikvice i pržene ćufte.Zaliti pripremljenom juhom od gljiva,dodati mljevenu papriku i začine po ukusu.Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
Sastojci : 500gjunećeg mesa 250gmljevenog mesa 200gmariniranih šampinjona 2mlade tikvice 1lgoveđe juhe 1 juha od gljiva 2glavice crnog luka 3 žlice prezle 1 žlica mljevene paprike 1lovorov list
Nema komentara:
Objavi komentar