subota, 25. kolovoza 2012.

Tikvice punjene, pa zapečene

Tikvice, mlade, sočne, pune svježine…………………ovako volim da ih pripremam, ukus je fantastičan, prožimajući, nadopunjujći!                                                                                                                  Priprema:
1
Oprati tikvice, ocjediti, pa presjeći uzduž, na dve jednake polovice.
Ne guliti tikvice!!! 
 Kad kora je mlada, vrlo lako svarljiva, a u samom sloju, ispod nje same, je značajan sadržaj vrlo korisnih komponenti.
2
Zatim, izdubiti unutrašnjost, očistiti od mladih sjemenki.Pošto su tikvice mlade, sjemenke su još neformirane, meke i nema ih mnogo.
3
Unutar tikvice, dubljenjem središnjeg djela, formira se udubljenje, koje punimo prženim mesom, posolimo, dodamo mrvljeni bosiljak, pa prelijemo blagim kečapom, poredamo šampinjone, isječene na tanke listiće, vrlo malo posolimo, pospemo mrvljenom majčinom dušicom 
Na kraju sve blago poprskati maslinovim uljem.

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici, na 200 stupnjeva.
4
Pred sam kraj, izvaditi tikvice iz rerne, pa zaliti sa smjesom od pjenasto umućenog jednog jajeta i vrhnja, te vratiti u rernu još 4-5 minuta.
5
Jedna od mogućnosti serviranja je uz kiselo mljeko ili kefir, služiti toplo.

Sastojci: 4 mladetikvice  200-250 gr, na naglo prepečenog pilećeg mesa , 200-250 gr mladih i manjih šampinjona , Kečap-blagi, začinsko bilje: mrvljena majčina dušica, bosiljak morska sol,1jaje , 1 žlica vrhnja-20% mlječne msti  maslinovo uljePunjene, pa zapečene tikvice

Nema komentara:

Objavi komentar