Marinada od maslinova ulja, nasjeckanog češnjaka, čilija, origana, limunove korice i limunovog soka. Sve to skupa posolite i dodajte crne narezane masline (bez koštica). U marinadu stavite pureće odreske pa ih kasnije specite na jakoj vatri. Uz ukusno meso poslužite miješanu salatu.
Sastojci
6 purećih odrezaka
8 žlica maslinovog ulja
5 češnja češnjaka
1 žličica čilija u prahu
malo origana
1 limun (sok) i kora ako je domaći
1/2 žličice soli
15 crnih maslina, narezati
Puretinu stavite u veliku posudu. Dodajte 5 žlica maslinova ulja, narezani češnjak, čili, origano, limunovu koricu i sok. Posolite i dodajte masline. Neka puretina bude u potpunosti presvučena marinadom. Pokrijte i ostavite 20 minuta na sobnoj temperaturi.
U većoj tavi zagrijte 3 žlice ulja pa dodajte puretinu s koje ste prethodno uklonili marinadu. Pecite na jakoj vatri nekoliko minuta sa svake strane.
Prelijte marinadom, dodajte malo vode i kuhajte oko pet minuta na srednje jakoj vatri.
Puretinu stavite na tanjur, prelijte umakom i poslužite
Nema komentara:
Objavi komentar