utorak, 28. kolovoza 2012.

Fusili s rajčicama i tunom


Prekrasno jelo od tjestenine s izdašnim umakom od tune i rajčica, je nešto što bi svaki gurman trebao kušati.
Fusili s rajčicama i tunom
Sastojci
800g pelati rajčice
400g tjestenine (fusili)
250g tune iz konzerve
80g parmezana
2 češnja češnjaka
1 žlica sjeckanog pešina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol


Parmezan naribamo, a češnjak protisnemo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo češnjak i čim češnjak zamiriše, dodamo pelati rajčice i kuhamo ih na srednje jakoj vatri.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo fusile i kuhamo ih po uputama na pakiranju. Nakon 5 minuta kuhanja rajčica, u tavu dodamo ocijeđenu tunu, sjeckani peršin, posolimo, promiješamo i kuhamo dalje na laganoj vatri, još 5 minuta. 

Potom kuhanu tjesteninu ocijedimo i rasporedimo na tanjure, posipamo ju naribanim parmezanom, prelijemo umakom od rajčica i tune i poslužimo. 

Nema komentara:

Objavi komentar