Priprema:
1
KORA: Umutiti 8 jaja sa 8 žlica šećera, dodati 1žlicu kakaa, 1 žlicu brašna i 12 žlica mljevenih oraha mješati kuhačom a ne mikserom. Od mase peći dve kore ili jednu ogromnu u velikom plehu.
2
I FIL: Umutiti 375 g. margarina, dodati 2 žumanjka i 250 g. mljevenog šećera
3
II FIL: Skuvati 300 g. mlijeka sa 5 žlica šećera u to dodati 200 g. mlijeka u kome je razmućeno 2 žumanjka i 5 žlica brašna.
4
III FIL: 300 g. mljevenog Petit keksa preliti sa 300 g. gaziranog od naranđe soka i 150 g. rastopljene čokolade.
5
I FIL podjeliti na dva ista djela, jedan dio dodati u II FIL, a jedan dio dodatai u III FIL.
6
SLAGANJE za tortu običnog izgleda : Kora- tamani fil- svjetli fil- kora-tamni fil - svjetli fil- cjelu tortu preliti sa klasičnom glazurom od čokolade.
Sastojci KORA : 8 jajeta 8 žlica šećera 1 žlica kakaoa 1 žlica brašna 12 žlica mlevenih oraha I FIL: 375 g. margarina 2 žumanjka 250 g. mljevenog šećera II FIL: 500 g. mlijeka 5žlica šećera 2 žumanjka 5 žlica brašna III FIL: 300 g. mljevenog Petit keksa 300 g. gaziranog soka od naranđe 150 g. čokolade GLAZURA: 250-300 g. rastopljene čokolade II FIL: 100 g. mljevenog Petit keksa
Nema komentara:
Objavi komentar