Priprema:
Šampinjone vlažnom krpom ili kistom očistiti. Otkinuti stabljike i sitno nasjeckati. Posudu za pečenje namazati maslacem, poslagati gljive, te s malo soli i sokom od limuna začiniti.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Za nadjev luk, češnjak i peršin sitno nasjeckati. Kuhanu šunku i sir narezati na kockice.
3 dag maslaca zagrijati, dodati luk i češnjak i svjetlo popržiti. Nasjeckane peteljke od šampinjona i kuhanu šunku dodati i dalje pržiti, na srednjoj temperaturi, miješajući oko 5 minuta. Skloniti s štednjaka, izmiješati s peršinom i pustiti kratko da se ohladi.
Jaje i sir dodati. Začiniti s soli, paprom i prošekom, te izmiješati. Nadjevom napuniti gljive, posuti krušnim mrvicama, zatim s parmezanom i na svaki nadjev odozgor staviti komadić maslaca.
Peći u pećnici oko 15 – 18 minuta.
Sastojci:
Za 6 osoba
12 velikih šampinjona
maslac za pečenje
sok od ½ limuna
sol
2 žlice krušnih mrvica
8 dag sira ementalera ili gaude
3 – 4 žlice naribanog parmezana
3 dag maslaca
½ glavice luka
1 vezica peršina
2 češnja češnjaka
peteljke od šampinjona
15 dag kuhane šunke
3 dag maslaca
1 jaje
sol
papar
2 žlice prošeka
Nema komentara:
Objavi komentar