Lignje se mogu pripremati na bezbroj načina - peći, pržiti, kuhati, puniti, dodavati u rižota ili tjestenine... Predlažemo vam kombinaciju lignji i masnog polutvrdog sira koja će koja će vas i vaše ukućane sigurno ugodno iznenaditi.
Sastojci
800g lignji
200g masnog, polutvrdog sira od ovčjeg mlijeka ili topljivi sir po želji
2 češnja češnjaka
1 žlica peršina
50ml maslinovog ulja
50ml bijelog vina
2 žlice krušnih mrvica
sol
Priprema:
Očistite lignje, a krakove sitno narežite i stavite u posudu srednje veličine.
Naribajte sir i dodajte ga u posudu s krakovima. Dodajte krušne mrvice, peršin i usitnjeni češnjak.
Sve dobro promiješajte i dobivenom smjesom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.
Zagrijte maslinovo ulje na tavi, pažljivo dodajte lignje i pecite ih šest do sedam minuta sa svake strane. Posolite, dolijte vino i kratko prokuhajte.
Nema komentara:
Objavi komentar