utorak, 28. kolovoza 2012.

Lignje punjene sirom


Lignje se mogu pripremati na bezbroj načina - peći, pržiti, kuhati, puniti, dodavati u rižota ili tjestenine... Predlažemo vam kombinaciju lignji i masnog polutvrdog sira koja će koja će vas i vaše ukućane sigurno ugodno iznenaditi. 
Lignje punjene sirom - za svačiji ukus
Sastojci
800g lignji
200g masnog, polutvrdog sira od ovčjeg mlijeka ili topljivi sir po želji
2 češnja češnjaka
1 žlica peršina
50ml maslinovog ulja
50ml bijelog vina
2 žlice krušnih mrvica
sol
Priprema: 


Očistite lignje, a krakove sitno narežite i stavite u posudu srednje veličine. 

Naribajte sir i dodajte ga u posudu s krakovima. Dodajte krušne mrvice, peršin i usitnjeni češnjak. 

Sve dobro promiješajte i dobivenom smjesom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama. 

Zagrijte maslinovo ulje na tavi, pažljivo dodajte lignje i pecite ih šest do sedam minuta sa svake strane. Posolite, dolijte vino i kratko prokuhajte. 

Nema komentara:

Objavi komentar