Krema:
6jaja 1vanili secer 10 zlica secera 6 zlica brasna 1 litra mlijeka 2 zlice gustina 1 slag vrecica ili 2 dc slatkog vrhnja
krema za visoku krempitu
6jaja 20 zlica secera 2vanili secera 1 kutija (40 dag)gustina 6 zlica brasna 5 dc vode 2 litre mlijeka Priprema:
1
Mijesati jaja, secer i vanili secer, dodati brasno i ukuhati u mlijeku.
2
To znaci mjesati na laganoj vatri bar 10-15 minuta da postane gusta masa.
3
Kada se smjesa malo ohladi dodati izradjeni slag i lagano umijesati.
4
Kremu staviti na list za krempite, prekriti s drugim listom narezanim na cetvorine i posuti s secerom u prahu.
5
Za visoku krempitu:
6
Mijesati 6 zumanjaka s 10 zlica secera i dodati gustin, pomjesan s vodom i brasnom, pa ukuhati u mlijeku.
7
Izlupati cvrsti snjeg od 6 bjelanjaka i 10 zlica secera, te lagano umjesati u malo ohladjenu kremu i filovati u dubljoj tepsiji izmedju dva lista a gornji da bude vec narezan na kocke radi lakseg rezanja.
Posluživanje
Ovo je samo recept za kremu jer ju ja koristim ne samo za krempitu nego i za princeze, punim s vocem, ma na milion nacina se moze upotrijebiti.
Moram ovo jos nadopisat da tajne dobre krempite nema,ona je izazov kako je napravit da bude svaki put još bolja.
Nema komentara:
Objavi komentar