Stari talijanski recept možda će vas iznenaditi, ali ne budite skeptični već slijedite upute i uživajte u pečenom mesu zbog kojeg ćete lizati prste. Uz obilje soli i brašna koje će poslužiti kao 'oklop' za pečenje, samo meso začinite ružmarinom i lovorom.
Sastojci
1 kg morske soli
1 kg brašna
1 bjelanjak
1 kokoš
1 grančica ružmarina
3 lista lovora
malo soli i papra
Priprema:
1. Ugrijete pećnicu na 160 stupnja.
2. Miješajte brašno, morsku sol i bjelanjak dok se smjesa ne ujedini.
3. Unutrašnjost kokoši začinite solju i paprom te napunite listovima lovora i ružmarinom.
4. Postavite kokoš u vatrostalnu posudu za pečenje pa u potpunosti prekrijte smjesom od soli.
5. Pažljivo poklopite i pecite 1 1/2 sat.
6. Izvadite iz pećnice, razbijte slanu koru i razlomite kokoš na komade.
Nema komentara:
Objavi komentar