Priprema:60 min
1
Pripremite smjesu za palačinke sa omjerom namirnica koji vam je prema iskustvu najuspješniji ili prema ovome receptu.
2
Ostavite smjesu da miruje barem 1 sat, a onda ih ispecite tako da budu čim tanje.
3
Dok smjesa za palačinke miruje, očistite i skuhajte grašak u slanoj vodi. Kuhani grašak propasirajte kroz sito srednjih rupica, a potom dobivenoj kaši primješajte grudicu maslaca.
4
Gljive isjeckajte na ploškice i propirjajte ih na maslacu sve dok voda ne ispari.
5
Vatrostalnu posudu u kojoj ćete gratinirati palačinke premažite maslacem.
6
Na svaku palačinku stavite žlicu propasiranog graška pa ga razmažite po palačinki. Preko graška (uz rub palačinke) stavite krišku topivog sira te po sredini sira, uzdužno, žlicu gljiva. Zarolajte i slažite u posudu.
7
Složene palačinke prelijte slatkim vrhnjem pa stavite posudu u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 st. C oko 10 do 15 minuta. Ostavite palačinke desetak minuta da upiju svo slatko vrhnje i tek onda servirajte.
Posluživanje
Ovo je jelo vrlo izdašno pa mu osim sezonske salate i ne treba ništa drugo. Za mesoljupce pak, ovo će biti izvrstan prilog.
Sastojci : 10 kompalačinki 15 dag očišćenog mladoga graška 8 - 10 daggljiva 10 kriški topivog sira u listićima po potrebi maslaca (1 manja grudica za grašak, žlica za gljive, a ostalo za premazvanje posude 2 dlslatkog vrhnja po potrebi i ukusu soli .
Nema komentara:
Objavi komentar