utorak, 28. kolovoza 2012.

Juneći ili svinjeći odresci u mlijeku


Želite li nakon lagane ljetne hrane pojesti malo 'jači' ručak, preporučamo odreske od junetine ili svinjetine (ovisno o vašim željama) u umaku od mlijeka. Nećete požaliti!Juneći ili svinjeći odresci u mlijeku

Sastojci
1 kg odrezaka (junetina ili svinjetina)
1 l mlijeka
malo brašna
ulje
češnjak
sol
vegeta
papar
origano
Za pečenje vam treba vatrostalna posuda ili malo dublja tavica koja mora biti premazana uljem. Svaki odrezak posolite, uvaljajte u brašno i stavite u tavicu. 

Kada dno tave popunite odrescima, pospite ih vegetom, origanom, paprom i nasjeckanim češnjakom. Nakon toga u tavu stavite i drugi red odrezaka, pa ponovite postupak sa začinima. 

Potom u tavu ulijte mlijeko. Navedena količina (1 l) je obično dovoljna, treba pokriti odreske. U mlijeko dodajte još malo ulja. 

Tavicu pokrijete aluminijskom folijom ili poklopcem, te je stavite u pećnicu da se peče oko tri do četiri sata. 

Na početku meso možete peći na malo višoj temperaturi, dok odresci ne provriju. Nakon toga smanjite na 140, 150 stupnjeva, te ostavite da se peče još tri sata. Iako vam se na prvu može činiti da je za ovo jelo potrebno puno vremena, dobra je stvar što ta tri sata ne morate stajati uz pećnicu. 

Poslužite s pireom jer ćete dobiti i fini umak koji se savršeno slaže s okusom krumpira. 

Po želji u umak možete dodati i malo slanine ili šampinjona.

Nema komentara:

Objavi komentar