četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Zapečeni sir


Priprema:40 min
1
Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
2
Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
Prelijte sa polovinu od bešamela.
3
Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.

4
Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
5
Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.

Poslužite odma.
Sastojci : 600 gr.feta sir  200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)  200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)  200 gr.šampinjone  kečap  origano   Bešamel:  60 gr.margarin  3 kašike brašna  1/2 l.mlijeka


Nema komentara:

Objavi komentar