utorak, 14. kolovoza 2012.

Lagana pita s tikvicama i grizom


Priprema
1
Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti).
2
Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte.
3
Jaja razmutite, umiješajte sir, Vegetu Natur, papar i sol.
4
Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice.
5
Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.
6
Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni).
Posluživanje
Pečenu pitu narežite toplu i poslužite. Pitu možete poslužiti i hladnu uz jogurt.
Savjet
Prije pečenja pitu možete zaliti slatkim vrhnjem.                                                                                 Sastojci: 8 osoba oko 1 kg mladih tikvica  50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 , 100 g Pšenične krupice ,  1 vrećicaPraška za peciv, 5 jaja  250 g svježeg sira ili ricotte  1 žlica Vegete Natur,  papar ,  sol

Nema komentara:

Objavi komentar