Uz morske specijalitete odlično će ići umak osmišljen za ribe sa žara, one pečene na tavi ili pak u pećnici. Spoj okusa maslina i nezaobilaznog češnjaka izvrsno se nadopunjuje sa svježim koprom i medom.
Sastojci
1/2 šalice plus 1/3 šalice maslinova ulja
1 luk, tanko narezan
20 češnja češnjaka
1 žličica soli
1/2 šalice nasjeckanog kopra
1/2 šalice nasjeckanih maslina
2 očišćene rajčice
1 svežanj lišća origana, nasjeckati
1/3 šalice vinskog octa
2 žličice meda
Priprema:
Na srednje jakoj vatri zagrijte 1/2 šalice maslinova ulja pa pirjate luk, češnjak i sol oko 5 do 7 minuta.
Ostavite po strani neka se hladi 10 minuta.
Stavite u zdjelu, dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte.
Kompot se može hladiti i preko noći. Servirajte uz vruću pečenu ribu.
Nema komentara:
Objavi komentar