Priprema:100 min
1
Kuhajte krumpir u slanoj vodi, ogulite ga i propasirajte.
2
Krumpirovoj kaši dodajte brašno, jaja, sol i papar.
3
Razrijedite mješavinu s toliko toplog mlijeka da dobijete kremastu smjesu
4
Pecite palačinke na klasičan način, u dobro zagrijanoj tavi na malo ulja. Okrećite tavu tako da se smjesa raširi po dnu tave, pa čim palačinka požuti s jedne strane, okrenite je lopaticom na drugu stranu.
5
Za preljev očistite i operite gljive, narežite ih na ploškice i ispirjajte na maslacu.
6
Gljivama dodajte brašno, isjeckani češnjak, maslac, juhu, sol i malo konjaka.
7
Naposljetku dodajte i slatko vrhnje, te ostavite još malo na vatri dok umak ne dobije potrebnu gustoću (rjeđi je od bešamela).
8
Dno vatrostalne posude premažite maslacem i posložite 3 palačinke koje prelijte dijelom umaka i pospite sirom. Nastavite s drugim slojem palačinki, umaka i sira sve dok imate materijala. Gornji sloj mora biti sir.
9
Stavite u toplu pećnicu na 180 st. C oko 15 minuta da se jelo zapeče, odnosno dok ne porumeni.
Posluživanje
Jelo je posluženo uz domaće istarske kobasice (na metar) i salatu od pečenih rog paprika.
Sastojci:
Palačinke
50 dagkrumpira 10 dagbijelog brašna 3 komjaja po potrebimlijeka po potrebisoli i papra po potrebiulja za prženje
Umak
30 dag gljiva ( odaberite vrstu po želji) 6 dagmaslaca 1 češanjčešnjaka 2 dl juhe (može od kocke) 1 žličicabrašna 2,5 dlslatkog vrhnja 10 dag sira ribanca 1/2 žličicekonjaka po potrebisoli
Za premazivanje vatrostalne posude
po potrebi maslaca .
Nema komentara:
Objavi komentar