Nekada sam pravila saum rolne sa mamom, pa ih onda dugo nisam pravila…A sad kad imam kalupe, ponovo su redovno u nasoj kuci..Jedna od omiljenih poslastica svih generacija :)))
Lisnato testo razviti na
debljinu od 0, 5 cm i
iseci trake sirine 2 cm
i duzine 20 cm.
Metalne valjke za saum
rolne premazati uljem i
i na njih namotati testo.
Ja ove nikad ne premazujem,
nikad se ne zalepi testo i
samo sklizne sa njih.
Tako pripremljene valjke
sloziti u pleh oblozen
pek papirom i peci na
200 stepeni dok malo ne
porumene.
Ispecene saum rolne skinuti
sa valjka i prohladiti.
Fil pripremiti na pari.
Umutiti belanca sa
secerom i kuvati na
pari da se dobije cvrst
saum. Na kraju dodati vanilin
secer i limunov sok.
Ohladjenim filom puniti
testo i posuti prah secerom.
Posluživanje
Od ove kolicine dobije se 16 saum rolni..Uzivajte!!
Sastojci
Testo:
500 g lisnatog testa/ 2 ploce/
Saum:
4 belanceta 200 gsecera u prahu 1 kesicavanilin secera po zelji: 1 kasikalimunovog soka
Nema komentara:
Objavi komentar